1 חבילת בצק פריך
600 גרם דגים מעושנים
2 כוסות אורז מבושל
3 ביצים קשות קצוצות
2 בצלים קצוצים
30 גרם חמאה
1 כוס רוטב לבן
1/2 כוס גבינת צ’דר מגוררת
רוטב לבן
1/2 1 כוס חלב
1 בצל
50 גרם חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
1 עלה דפנה
3 גרגרי פלפל שלמים
2 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
מחממים את החלב, עלה הדפנה, הבצל וגרגרי הפלפל עד לנקודת הרתיחה, מצננים ומסננים.
ממיסים את החמאה, מוסיפים את קמח ומערבבים מעל האש במשך חצי דקה. מוסיפים בהדרגה את החלב שצונן וסונן ומערבבים עד לקבלת מירקם סמיך. לבסוף, להוסיף את השמנת, המלח והפלפל.
להכנת המילוי
קוצצים את הבצל ומפוררים את הדג המעושן.
ממיסים את החמאה בסיר ומבשלים את הבצל עד לריכוך.
מערבבים עם האורז, הדג, הביצים הקשות והגבינה ומקפלים את התערובת בעדינות לתוך הרוטב הלבן.
מרדדים 2/3 מהבצק ומתאימים לתחתית ולשולי תבנית האפייה. השליש הנותר של הבצק מיועד לכיסוי הפשטידה.
מוזגים את התערובת עם הרוטב לתוך הבצק המרודד על גבי התבנית וסוגרים את הבצק בקצוות. מזגגים ואופים בחום של 200°C במשך 30-40 דקות, או עד להזהבה.
אפשר להכין גם עם עוף מעושן.

0

Your Cart